2024-09-09
Hammarviken
Hammarviken News

Välkommen till våra härliga lokaler på Lennart Torstenssonsgatan

Ett stenkast från Avenyn och med utsikt över Näckrosdammen har både Hammarviken och Yuncture flyttat in för 1,5 år sedan. Innan dess genomfördes omfattande renoveringar som inneburit skratt och glädje, men även en del svett och tårar. Huset är idag fullt av liv, idéer och driv - samtidigt som husets åldrande själ fortfarande har sin starka närvaro.

Husets tidigare ägare och hyresgäst

Huset tillhörde tidigare Wallenstam. Mats, som tillsammans med Mona Rydhede grundade Hammarviken, har känt Hans Wallenstam sedan gymnasietiden. Wallenstam nyttjade för många år sedan huset som sitt huvudkontor, innan de flyttade ner till Avenyn. På senare år hyrde dock Wallenstam ut lokalerna till Göteborgs Universitet och Språkcentrum. När Covid-19 spred sig i Sverige användes inte längre lokalerna och fastigheten lades således ut till försäljning. 

Mats fick nys om att huset fanns ute till försäljning och besökte byggnaden tillsammans med Christoffer Rydhede, grundare av Yuncture och även son till Mats och Mona. Där fick de sin allra första rundtur, och visste inte då att de bara ett par år senare skulle spendera sina dagar i huset. 

"Det blev många turer till huset och vi började leka med tanken. Vad skulle vi göra med denna stora fastighet? Ska vi själva använda det som huvudkontor? Ska vi hyra ut delar av fastigheten? Kanske är det en perfekt plats för Yuncture att växa?" Frågorna var många, säger Josefin Rydhede, kommunikationsansvarig på Hammarviken.

Här ser vi en del av entrén på Hammarviken. Det är ljust och härligt, med fina möjligheter till goda samtal.

För oss är matsalen viktig, en plats att samlas för gemensamma måltider och avslappnade samtal.

Tidigare kontor gjordes om till ett rymligt kök, en samlingspunkt för såväl kaffepauser som AW.

För våra kontorsytor skapade vi större rum med glaspartier för att skapa en ljus och härlig arbetsmiljö.

Högst upp i huset, det vi kallar vinden, sitter en del av våra medarbetare på Hammarviken. Vår absolut mysigaste plats, om du frågar oss. Ljus och härligt, lite lummigt och alldeles underbart. Förutom arbetsplatser finns här tre mötesrum i olika storlek.

Här ser vi huvudentrén till Yuncture House.

Även detta är en del av entrén som leder till övriga delar av Yuncture House.

Eldstaden i entrén hos Hammarviken bevarade vi. Visst är den vacker?!

Låt oss bjuda in dig till vårt nya hem!

Vi gillar att träffa nya människor, vem du än är. Varför inte komma förbi på en rundvandring och en god kopp kaffe? Kontakta någon av oss så bokar vi in en tid som passar. Varmt välkommen till det rosa huset på Lennart Torstenssonsgatan 6-8.