Om Hammarviken

En resa med entreprenörskap och passion

Hammarviken grundades av paret Mona och Mats Rydhede år 2004. Mats har lång erfarenhet av att driva och utveckla bolag och började sin entreprenörsresa redan på 1980-talet. Hans genuina intresse av att starta och utveckla bolag har alltid varit stort, något som också återspeglas på dagens verksamhet.

Tanken med bildandet av Hammarviken i början på 2000-talet var att samla sina då enstaka företag och fastigheter i en och samma koncern. I mitten av 2010-talet blev barnen Josefin och Christoffer delägare i företaget och familjen driver sedan dess Hammarviken tillsammans. Med tiden har våra bolagsinnehav och fastighetsbestånd vuxit och intresset är stort av att fortsätta utveckla såväl moderbolag som Hammarvikens koncern.

Med ett fastighetsförvärv kommer en ny era

2021 köpte vi en K-märkt fastighet från 1917 i Lorensbergs villastad. Vi som tidigare har haft huvudkontor i industriområden utanför Göteborgs stadskärna valde då att totalrenovera fastigheten för att kunna flytta vår verksamhet in till stan. Efter en nästan två år lång och omfattande renovering kunde vi i mars 2023 slå upp dörrarna till vårt nya kontor vid Näckrosdammen - ett stenkast ifrån Avenyn.

Tradition med nytänk

Huset på cirka 2000 kvm består, förutom av Hammarvikens huvudkontor, också av vårt helägda dotterbolag Yunctures verksamheter. I delade lokaler med Hammarviken hittar man Yunctures inkubator där unga entreprenörer får rådgivning och kontorsplats, helt kostnadsfritt under fem månader. Resterande våningar i huset inryms av Yuncture House, en modernare och personligare form av co-working där alla känner sig som varandras kollegor.

Vår vision med huset är ”Tradition med nytänk”. Tre ord som myntades av en kollega i ett av våra dotterbolag. Ur någonting gammalt och historiskt kan vi tillsammans skapa något nytt och innovativt om man bara vågar tänka utanför boxen. Det är så vi vill driva våra verksamheter. Huset på Lennart Torstenssonsgatan ger oss utrymme att förverkliga våra egna, men framförallt andras entreprenörsdrömmar.