Innovation

Framtidens entreprenörskap

Yuncture är en plats full av möjligheter för startup-entreprenörer och grundades av två medarbetare på Hammarviken och ligger till grund för Hammarvikens affärsområde Innovation. De erbjuder ett kostnadsfritt inkubatorprogram med syftet att vägleda entreprenörer i tidiga skeden av deras bolagsresa. Yuncture investerar också i startup-bolag och erbjuder ett modernt och nytänkande co-working space under varumärket Yuncture House.

Vi letar efter drömmar
att förverkliga

Genom vårt affärsområde Innovation vill vi skapa en värld där de bästa entreprenörerna, oavsett ålder, har chansen att växa. Samtidigt kan vi skapa synergieffekter mellan traditionella affärsmodeller och innovativa tankesätt. För mycket handlar om att främja en kultur av innovation och driv som uppmuntrar nya, banbrytande lösningar. I en värld i ständig förändring, uppmuntrar vi spänsten i dialoger och arbetssätt som skapar hållbara bolag för framtiden.

yuncture.com

Investeringskriterier

Vi utgår alltid ifrån vår investeringsfilosofi när vi köper företag. Och vår bestämda uppfattning är att gemensamma värderingar och en bra personkemi är en förutsättning för att kunna driva ett bra bolag. Däremot har varje affärsområde inom Hammarvikens koncern sina egna investeringskriterier. Dessa kriterier, tillsammans med filosofin, är avgörande för om en investering är intressant.

Ej majoritetsägande

För att entreprenören ska ha kvar incitament att driva och utveckla bolaget vill vi inte vara majoritetsägare.

Etiskt försvarbart

Vi investerar inte i det som enligt oss är oetiska branscher. Exempel på detta är betting, narkotika, vapen, online-casinon, sms-lån m.m.

Personkemi

Entreprenören är viktigare än idén. Därför lägger vi stor vikt vid teamets potential i att bygga bolag, för affärsidén kan mycket väl ändras med tiden.

Proof of concept

I ett drömläge har bolaget en betalningsvillig kundbas. Om inte, så vill vi se ett genomfört och lyckat pilotprojekt som visar just detta. 

50 MSEK inom 5 år

Det måste finnas en trovärdig plan och potential i idén, teamet och på marknaden. Önskvärt är att kunna omsätta minst 50 MSEK inom 5 år.

Skalbar idé

Den ursprungliga affärsidén ska vara skalbar, så att man ser en fin potential i att bolaget kan leva långsiktigt.

Yuncture är stolta delägare i följande bolag

Ett hus fyllt
med möjligheter

I vårt hus sitter vi vägg i vägg med unga, nytänkande entreprenörer. Vår vision har varit att skapa en plats där innovation och affärsidéer kan blomstra, och det har vi tillsammans med Yuncture uppnått genom att bygga ett unikt koncept som pulserar av kreativitet, nätverk och samarbete. Här, mitt i stadskärnan, precis mellan universitetet och Chalmers, finner vi den perfekta miljön för att främja och möjliggöra framtidens entreprenörskap.

Yuncture House

För att utmana hur samhället ser på co-working erbjuder Yuncture House ett All Inclusive-upplägg där alla känner sig som varandras kollegor. Genom olika medlemskap når man ut till ett stort spann av bolag, något som skapar en perfekt mix.

Yuncture Inkubator

Genom inkubatorn erbjuder man ett fem månader långt program, där entreprenörer får löpande rådgivning av handplockade mentorer. Programmet drivs av Hammarviken, tillsammans med Yuncture, och är helt kostnadsfritt och utan krav på ägarandelar.

Yuncture Invest

Investerar i innovativa bolag och entreprenörer som är beredda att fullfölja sin vision. Utöver att erbjuda kapital, agerar Yuncture Invest också en vägledande och erfaren hand och är en partner på resan mot framgång.

Från inkubatorn till investering

"Jag är både glad och exalterad över att ha med Yuncture Invest på Gottlerys bolagsresa. Det känns fantastiskt att få med mer kompetens i bolaget för att främja framtida tillväxt och komplettera mina tidigare investerares expertis. Jag ser mycket fram emot att fortsätta bygga Gottlery och alla planer för verksamheten som jag kommer att förverkliga med stöd från dem."

Tilda Wissmar, Grundare av Gottlery

Kom och häng
med oss

Vi letar ständigt efter framtidens entreprenörer och brinner för att knyta kontakter med personer som har ett nytt tänk att tillföra i traditionella branscher. Din unika idé kan vara precis det vi söker. Hammarviken är en investerare som går in i bolag i alla faser, från tidig startup till etablerade företag. Varje företag har sin egen resa, och vi är redo att stötta dig oavsett var du befinner dig.

Anton Grammatikas
Investment Manager
0708-88 26 20
anton@yuncture.com