Yuncture är officiellt igång

Historiens första Yunctureprogram drog igång i måndags förra veckan. Fyra unga talanger har flyttat in till oss på kontoret. Det är roligt att se dessa entreprenörer som verkligen brinner för sina företag/projekt. Varje Yuncture har blivit tilldelad minst två stycken mentorer, som är speciellt utvalda för att kunna bidra med den expertis som ligger närmast just nu. Och varje månad följs arbetet upp under ett längre månadsmöte. Det första mötet började idag, med den som vi först presenterade som en Yuncture… Nämligen Dalie.

Dalie Bäfverfeldt
Dalie började för 5-6 år sedan få upp ögonen för yoga och meditation i samband resor hon gjorde. Hon är idag verksam som yogalärare och håller klasser för både privatpersoner och företag. På kort tid har hon blivit ett etablerat namn inom yogasfären och är mycket uppskattad som lärare. Och det var just i yogasalen som Yunctures och Dalies vägar korsades från första början. Mats, som sedan några år tillbaka är en frälst yogautövare, såg något speciellt i Dalies sätt att lära ut. Att hon dessutom har en tydlig vision med sitt arbete gjorde det hela ännu mer intressant. Läs ännu mer om Dalie här.

Eric och Albin
Den andra Yuncturen som vi tog med består egentligen av Eric och Albin, som har två affärsidéer. Men då de driver företaget Bull Investment Group tillsammans gör vi det enklare för oss och presenterar allting som ett paket. Deras ena affärsidé går under projektnamnet SmoothSys. Tanken med detta projekt är att SmoothSys ska underlätta betalningsprocessen på ex. konserter och idrottsevenemang. Det ligger helt rätt i tiden och med en unik produkt kan bolaget gå riktigt långt. Eric och Albins andra projekt går under projektnamnet HeadsUp, och kommer att vara ett hjälpmedel som ökar idrottares reaktionsförmåga. Något som är mycket viktigt i de flesta lagsporter. Mer information om projekten hittar ni här (SmoothSys) och här (HeadsUp).

Isabella Borrego
Den sista av våra antagna är Isabella Borrego. Drömmen var att kunna försörja sig som artist. Men efter en allvarlig muskelskada kring struphuvudet fick hon lägga ner dessa planer. Istället började hon utforska sina andra passioner. En passion var intresset för psykologi och den mänskliga hjärnan i relation till digitalisering. I detta hittade hon oändliga utvecklingsmöjligheter, inte minst inom den digitala skolmiljön för barn och ungdomar. Isabellas projekt Tidioo syftar till att öka koncentration och lärande i den digitala skolmiljön, samt förbättra användningen av smartphones, surfplattor och datorer som hjälpmedel i undervisning. Mer om Isabella hittar ni här.


Glöm inte att gå in och ”Gilla” Yuncture på Facebook. Det är där de löpande uppdateringarna kommer upp kring projektet, de antagna, företaget och vad som komma skall.