Vi inspireras av de unga

I höstas startade det första programmet i vår inkubator Yuncture. Fyra unga talanger tog plats på kontoret och vi märkte snabbt att det skulle bli en intressant höst där både de antagna och vi skulle inspireras. Och så blev det minst sagt. Vi tror att mixen av olika åldrar och erfarenheter är ett vinnande koncept. Därför är det såklart extra roligt när unga entreprenörer vänder sig till Hammarviken och Yuncture för rådgivning i deras affärsidéer eller start-ups.

De som är med i inkubatorn får två mentorer som passar bäst sett till vilken idé det är eller vad företaget gör. I höstas hade vi även två gästföreläsare besök. Niklas Kekonius från Oddwork kom och hade säljskola och Stefan Hjelmqvist pratade om immaterialrätt och patent. Tanken är att fortsätta med gästföreläsare och även komplettera med kontakter inom den expertis som respektive Yuncture efterfrågar.

I början av det första programmet presenterade vi de som skulle vara med i inkubatorn (läs inlägget här). Dalie med sin yoga, Isabella med affärsidéen Tidioo samt Eric och Albin från Bull Investment Group som hade två idéer med sig in i programmet – SmoothSys och HeadsUp. I fredags var det dags att tacka för en inspirerande och rolig höst. Det driv som har visats under hösten är fascinerande och vi längtar efter att följa dessa entreprenörer i deras resa ut i näringslivet.

Redan igår startade en ny omgång av Yuncture där kullen består av Fredrik Sologub med sitt bolag Dive Madhouse, Sara Serray med sockerfria sötsaker samt Martin ”Lokalbonden” Alm. Information om nykomlingarna hittar ni på Yunctures Facebooksida.

 


Från vänster Dalie, Eric, Albin & Isabella