Yuncture

 

Yuncture inkubatorprogram är knutpunkten mellan unga talanger och näringslivet. Tillsammans med Hammarvikens expertis utvecklar Yuncture entreprenörernas affärsidéer till hållbara och framgångsrika bolag för framtiden. Yuncture är ett helägt dotterbolag till Hammarviken och inkubatorprogrammen kommer att äga rum på Hammarvikens huvudkontor i Mölndal. För mer information gå in på Yunctures hemsida.

yuncture_250x53

Tanken på Yuncture började i huvudet hos två medarbetare på Hammarviken, Elsa och Christoffer. De tyckte att det var dags att skapa en tydligare koppling mellan unga startups och Göteborgs näringsliv.

Göteborg är fullt av unga, drivna personer och bolag som har mycket att ge, både i den nationella och internationella konkurrensen. Yuncture finns för att samla och bättre ta tillvara på dessa talanger. Målet är att vara en naturlig kontakt mellan unga bolag och Göteborgs näringsliv för att utveckla det driv och nytänk som finns här.

I Yunctures program får unga entreprenörer med affärsidéer eller nystartade bolag löpande rådgivning av en utvald investeringskommitté. Kommittén består av kompetenta personer som vet hur man bygger och utvecklar bolag. Inkubatorprogrammet löper över 6 månader och Yuncture tar sig an 4–5 bolag åt gången.

Yuncture AB

Jolengatan 21 A, 431 49 Mölndal

E-post: info@yuncture.com

Telefon: 031-89 50 40

www.yuncture.com

Senaste nytt

Vi är alla medvetna om följande problem: Vi måste minska matsvinnet! Lösning, någon?

Det är läge att presentera vår tredje Yuncture: Martin Alm

Martin kommer från Handelshögskolan i Göteborg och har snart kandidatexamen i både Sustainable Development och Företagsekonomi med sig. Med den värdefulla kunskap i ryggen tar Martin nu tag i problemet, genom sitt nystartade bolag Lokalbonden. Lokalbonden tar helt enkelt hand om grönsaker och rotfrukter som inte lever upp till grossisters och matkedjors standard (men som är fullt smakrika och ätbara om ni frågar… tja, i princip vem som helst). Istället för att dessa används till djurfoder och näringsämnen erbjuds både privatpersoner och villaägare nu att köpa dessa lokalproducerade godsaker och få dem levererade hem till dörren. Matsvinnet minskar! På köpet blir näringsrik mat både enkel och billig för konsumenten. 🥕🥦

Martin har på kort tid tagit stora kliv framåt men för att nå bolagets yttersta potential krävs fokus på affärsmodell, säljarbete och logistik. Yuncture ser fram emot att kunna stötta Martin under vårens arbete.

Martin tar den sista platsen i vårens program och därmed är vi igång! Ett som är säkert: Våren hos Yuncture kommer gå undan 🚀
...

APOTEKARE, KOSTVETARE + ENTREPRENÖR = SANT!

Det är med stor glädje vi nu kan presentera vår andra Yuncture i program nr 2: Sara Serray! Super-Sara är både leg apotekare och kostvetare i grunden och har därefter haft imponerande titlar som bl.a. säljchef och laboratorieingenjör. Men det var när hon labbade hemma i det egna köket som entreprenörsandan tog ordentlig fart.

Sara har på egen hand tagit fram innovativa och sockerfria sötsaker. Saras produkt låter helt enkelt våra sinnen njuta av lördagsmyset utan att varken våra kroppar eller miljön runt omkring oss tar skada. Häng i, ni kommer att få veta mer.

Framför oss har vi ett spännande samarbete där Yuncture väntas kunna bidra framförallt med fokus på säljarbete, profilering och marknadsföring.

Varmt välkommen, Sara!
...

Idag var det avslutning för historiens första Yunctures. För ett halvår sedan hade vi ingen aning vilka inspirerande talanger vi skulle få in i vårt första program. Och nu står vi här och inga kunde vara gladare än oss att få vara med en liten bit på deras resa som unga entreprenörer.
Vi vill tacka Dalie, Isabella, Eric och Albin för att just ni var våra första Yunctures. 🖤
...