Välkommen Tobias – Hammarvikens nya CFO

I höstas bestämde vi oss för att förstärka teamet med en utvecklingsinriktad Koncern CFO. Efter en rekryteringsprocess med flera intressanta kandidater stod det till slut klart att Tobias Jonsson blir vår nya kollega. Sedan dess har vi väntat ivrigt på att han ska påbörja sin anställning så att vi äntligen får lära känna honom.  

Trots att det är Tobias första vecka på Hammarviken så har vi satt honom i “heta stolen” för en intervju, allt för att ni ska få ett ansikte på vår nya stjärna. Tobias kommer att ha en väldigt central roll i bolaget då han kommer att ha det övergripande ansvaret över koncernens ekonomi. Han kommer att arbeta nära våra verksamheter och stötta de i deras utveckling samt även vara aktiv i våra investeringsprocesser.  

För att ni ska få lära känna Tobias började vi med att ställa den klassiska frågan: Vem är Tobias? 

– Jag är 43 år gammal. Kommer ursprungligen från Göteborgs skärgård, närmare bestämt Björkö, men bor för tillfället i Kålltorp tillsammans med min sambo Fredrik. Jag har alltid arbetat med redovisning och ekonomi och skulle nog säga att det speglar min personlighet rätt bra. Jag gillar ordning och reda och tycker inte om att lämna någonting åt slumpen.  

Tobias kommer senast från FlexLink där han sedan några år tillbaka hade rollen som redovisningschef. Om man kikar längre bakåt i tiden har han arbetat som ekonomichef i Latour-koncernen. Han ser nu fram emot sin nya roll hos oss och att få sätta sig in i en helt ny bransch. 

– Även om Hammarviken breddat sina investeringskriterier så har man ett stort innehav i bygg- och fastighetssektorn. Det är en helt ny bransch för mig, vilket känns väldigt kul och spännande.  

Och hur lär man känna någon på bästa sätt? Givetvis genom att ställa fem snabba frågor: 

Hur tar du dig till kontoret?
– Jag åker spårvagn och i sommar ser jag fram emot att cykla.

Vad äter du helst till lunch?
– Jag är inget fan av matlådor så jag brukar beställa lunch. Min favorit är torsdagar, då är ärtsoppa och pannkakor obligatoriskt. 

Favoritresemål?
– Då måste jag säga Sydafrika, där jag var senast. Det är ett land som har allt – äventyr, bad och häftiga djur.  

Kollar du på fotboll? Vilket lag hejar du på?
– Jag kollar inte på fotboll. Jag vet att jag förväntas svara ÖIS, men jag kommer att svara blåvitt och att jag är förändringsbenägen, haha! 

Till sist, dela med dig av något som få vet om dig.
– Under min tid på Universitetet sommarjobbade jag som guide för turistturen “Paddan” i Göteborg. Turerna gick på svenska, engelska och tyska. Jag kan inte så mycket tyska längre, däremot sitter nog fortfarande manuset för turen kvar. 😉  

Varmt välkommen till Hammarviken, Tobias. Vi hoppas att du ska trivas i gänget! 

Välkommen Tobias – Hammarvikens nya CFO

Här kan du läsa mer om Hammarvikens uppdaterade investeringskriterier.