Team Hammarviken

Förra veckan rullade två hyrda minibussar ut från Hammarvikens parkering i Mölndal för att köra cirka 50 mil upp till Sälen. Ett års väntan hade kommit till sitt slut och det var äntligen dags för Stafettvasan. Idén kom från vår styrelsemedlem Einar som under mars 2017 föreslog att Hammarviken skulle ställa upp i Stafettvasan. Anmälningen gjordes och uppladdningen var konstant i ungefär ett års tid. Ett par månader innan drabbades laget dock av både krock i kalendern på grund av examensjobb på IHM och en spricka i svanskotan efter ett träningspass på just längdskidor. Med en stark stafettfemma och ett välförberett assistentteam var det ett taggat gäng som åkte upp mot Sälen. Starten på fredagen blev framflyttat 1,5 timma på grund av kylan (-23 på morgonen).

Initiativtagaren Einar fick bli Hammarvikens första åkare. I Mångsbodarna gav han Conny en high five och andra sträckan var igång. Och snabbt gick det. 3,35 min/km som snabbast. Mats hade även han ett bra tempo mellan Evertsberg och Oxberg. Men trots ett snabbt tempo hade han ändå krafter kvar att spurta upp för sista backen där Mona stod och väntade. Koncernmodern pinnade iväg på sträckan som i folkmun kallas för ”Direktörssträckan”. I Hökberg stod Sofia och väntade på att få köra sista biten till målet i Mora. Vår beräkning att loppet skulle ta 9 timmar var minst sagt en underskattning av Team Hammarviken, som klockan 18.17 gick i mål efter 7 h 47 min i spåret.

Vi som aldrig har gjort något liknande med kontoret innan tyckte att detta var ett riktigt roligt event, framför allt att göra med företaget. Så pass roligt att vi ställer klockan nästa söndag för att anmäla två lag till 2019 års Stafettvasa.

PS: Vi kunde tyvärr inte påverka sponsorernas logotyper på nummervästarna men det är väl rätt självklart att vi hellre hade haft en röd logga på bröstet (läs: Stavdal). Men det är väl kul om de andra får synas lite också.