Stavdal har förvärvat Rentex

Som en av Sveriges ledande maskinuthyrare har Stavdal AB förvärvat Rentex AB. Företaget Rentex AB grundades år 2005 och drivs sedan starten av Ulf Krantz och Magnus Andersson. Verksamheten består av uthyrning av liftar, byggmaskiner samt montage och uthyrning av fallskydd och ställning. Genom förvärvet kommer Stavdal att uppnå en omsättning på över 400 miljoner kronor och därmed stärka sin position som en av de större aktörerna på den svenska uthyrningsmarknaden. Rentex tidigare delägare, Ulf Krantz och Magnus Andersson, kommer att fortsätta i ledande positioner inom Stavdal.

– Stavdal var det bästa alternativet för oss i vår fortsatta utveckling av hyresverksamheten. Lagom stora men ändå med rejäla resurser och en riktigt fräsch maskinpark. Nu kommer vi verkligen kunna erbjuda helheten, säger
Ulf Krantz, VD för Rentex AB.

– Rentex är idag en av de starkaste aktörerna inom montage och uthyrning av fallskydd/ställning i sina verksamma regioner. Bolaget kommer att kunna tillföra en stor kompetens som kompletterar Stavdals sortiment och tjänsteutbud ytterligare. Vi välkomnar alla nya medarbetare in i bolaget och ser fram emot en spännande resa tillsammans, säger Mikael Olsson, VD för Stavdal AB.