Space Production tar fram Universeums nya utställning

Sedan 2015 har besökarna på Universeum kunnat djupdyka i fakta om kropp och knopp. Nu fortsätter upplevelsen med en ny utställning, Humans, som erbjuder besökarna en resa genom kroppen. Utställningen har gestaltats och installerats av vårt dotterbolag Space Production tillsammans med Universeum och andra samarbetspartners. 

Syftet med utställningen är att öka kunskapen kring kroppen, för både barn och vuxna. Äventyret börjar på ett oväntat vis: in genom näsan. Den nya utställningen består nämligen av jättelika organ som lyfter kunskap om människokroppen på ett interaktivt och lekfullt vis. Space Production har varit med från projektets start och utvecklat både idé och design tillsammans med bland annat Watteriet och forskare från Krefting Research Centre, under ledning av Universeums team med projektledare och pedagoger. För Space Production var uppdraget att ta fram en slitstark utställningsmiljö tillsammans med de andra aktörerna. 

Uppdraget på Universeum skiljer sig från tidigare event och utställningar som Space Production producerat då det är en permanent utställning med väldigt hög besöksfrekvens. Detta ökar kraven kring IT-drift och behovet av en slitstark miljö. Många av besökarna på Universeum är barn och det krävs en stor materialkunskap för att kunna ta fram mjuka material som håller i flera år framöver. Det är också ett speciellt uppdrag med tanke på att mycket utställningsmaterial är skapat i 3D-format och ska in Universeums byggnad och monteras på en begränsad yta. 

Vill du ha hjälp att ta fram en mässmonter, utställning eller inredningsproduktion? Då är Space Production helt rätt leverantör. Ta kontakt med dem här! 

Läs mer om utställningen och boka din biljett här: https://www.universeum.se/upplevelser/humans/. 

Space Production tar fram Universeums nya utställning Space Production tar fram Universeums nya utställning Space Production tar fram Universeums nya utställning Space Production tar fram Universeums nya utställning