Hammarvikens dotterbolag Stavdal går ihop med Ramirent

Hammarviken Företagsutveckling förvärvade Stavdal AB år 2004 tillsammans med bolagets ledning och har framgångsrikt drivit bolaget sedan dess. Stavdal ABs sammanslagning med Ramirent Plc bildar en ledande aktör på den svenska uthyrningsmarknaden och skapar stora möjligheter för alla parter. 

Hammarvikens ägare och ordförande Mats Rydhede har varit med och drivit upp Stavdal redan från start. Bolaget är ett av Sveriges största byggrelaterade uthyrningsföretag. Stavdals team, som idag uppgår till 280 personer, slås ihop med Ramirents 800 medarbetare i Sverige och kommer tillsammans kunna expandera de båda verksamheterna. Bolagen delar värderingar, något som Hammarviken ser som en grundläggande faktor för att kunna lyckas tillsammans.

”Affären med Ramirent känns som en naturlig och spännande affär. Tillsammans bildar vi Sveriges största uthyrningsföretag och blir dessutom en del av den näst största aktören på den europeiska rentalmarknaden, vilket vi ser som en stor framtida fördel. Stavdals och Ramirents starka sidor kompletterar varandra och det viktigaste av allt, vi tror att människorna i bolagen kommer att trivas bra i den sammanslagna verksamheten.” säger Mats Rydhede, ägare och ordförande i Hammarviken.

Hammarviken kommer i samband med affären bli den tredje största ägaren i det näst största uthyrningsföretaget i Europa. Mats Rydhede kommer även att gå in som ny ledamot i Ramirents styrelse. 

Affären förutsätter ett godkännande av Konkurrensverket och förväntas genomföras senast under kvartal 3 2019. 

Läs Stavdals pressrelease här
Läs Ramirents pressrelease här

För mer information, vänligen kontakta
Mats Rydhede
0705-47 45 02
mats@hammarviken.com