Affärsidén

 

Hammarviken Företagsutveckling grundades i början av 2000-talet av Mona och Mats Rydhede. Tanken var att samla ägandet av företag och fastigheter inom en koncern. Med tiden har antalet bolagsinnehav vuxit och kompetensen internt har breddats. Idag investerar vi i mindre och medelstora bolag där ambitionen är att få företag att utvecklas.

bulb

Ledord

 

Våra ledord är vår värdegrund och vi arbetar utifrån dessa i samtliga affärsrelationer. Dessa grundstenar, kombinerat med en bred kompetens inom företagande, är det som ligger till grund för våra långsiktiga relationer och framgångsrika affärer. Våra samarbetspartners ska känna sig trygga i att Hammarviken alltid har en öppen dialog, ett ärligt samarbete och att vi agerar med respekt. Vi tycker om när det är högt i tak och när personer runt oss öppet och ärligt uttrycker sina åsikter, men aldrig på bekostnad av respekt för andra människor.

Klicka på orden nedan för att läsa innebörden för varje ord.

Star

Hammarviken strävar efter att utveckla och förbättra andra bolag. Men för att komma på bra lösningar behöver vi vara nyfikna och öppensinnade.

Vi vill ha ett ärligt samarbete och personer runt oss ska känna att de kan lita på Hammarviken.

Genom att ge alla chansen och visa hänsyn till våra olika bakgrunder och erfarenheter kan vi bygga ett bra team av olika personer men som har samma värderingar.

Vi ser ingen motsats i att leva efter ledorden ovan, men att ändå använda den mycket breda kompetensen inom företagande som vi besitter.
Läs mer om våra kompetensområden.

Engagemang

 

Hammarviken vill uppmuntra de föreningar och organisationer som gör gott för samhället och vår omvärld. Ett brinnande intresse för de olika frågorna i kombination med bra nätverksmöjligheter har resulterat i att Hammarviken strategiskt valt att vara partner till följande idrottsföreningar och CSR-projekt.

heart-300x300
ois1
nasetssk
savehof1
givingpeople
strokeinvest

Superföretag

 

Varje år utser Veckans Affärer en lista över Sveriges Superföretag. Detta baseras på en rad nyckeltal, såsom tillväxt, lönsamhet, finansiell stabilitet m.m. Analysen görs genom att samtliga svenska aktiebolag, ca 500 000, gås igenom och därefter rangordnas dessa. Med på listan kommer ca. 700 företag. Hammarviken har år 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 och nu 2019 kommit högt upp på listan, nu senast på plats 16 i Sverige och nummer 1 i Västsverige.