Månstråle Dahlström – Hammarvikens nya tillskott!

I början av 2021 fick vi ett nytt tillskott på kontoret, Månstråle Dahlström. I samband med att Månstråle började hos oss startade vi även upp Build Together AB (svb).  

Månstråle har arbetat med mänskliga rättigheter sedan 2001 och kommer att driva Build Together som verkar inom just mänskliga rättigheter och social hållbarhet. Innan Månstråle började hos oss så var hon verksamhetschef på RFSU Göteborg. Hon har även arbetat i ett flertal olika länder genom sina tidigare roller på bland annat Läkare utan gränser, Sida och International Civil Society Centre. 

För att ni ska lära känna Månstråle har vi ställt henne några frågor. 

Månstråle, berätta mer om din roll på Hammarviken: 

Jag brinner för en positiv samhällsutveckling för alla och jag vill ge fler möjligheten att arbeta med de frågorna. Genom Build Together, som är en del av företagsgruppen, så stödjer jag Hammarviken och koncernen i arbetet med social hållbarhet. 

Hur tror du att andra skulle beskriva dig som person? 

LÄTT Sveriges främsta problemlösare, lite av en trollkonstnär. 

Om du fick styra i världen under en dag, vad hade du gjort? 

Jag hade gjort så att alla fick byta liv för en dag med någon vars liv är helt annorlunda. Kvinna, man, ickebinär, makthavande, priviligierade, de som lever i utanförskap, de som tillhör normen etc.  

Kan du dela med dig av tre tips för att stärka en organisations arbete med social hållbarhet? 

  1. Kunskapshöj er organisation och skapa en samsyn på vad social hållbarhet innebär. 
  2. Ta fram ett fåtal mål och initiativ där ni genom er kärnverksamhet kan ha störst positiv påverkan. Tänk både internt och externt. 
  3. Se till att ansvarsfördela, utvärdera och följa upp. Ha med er att förändringsarbete tar tid. 

Är du nyfiken på att läsa mer om Build Togethers verksamhetsområden eller vill undersöka hur er organisation kan arbeta med social hållbarhet? Klicka här eller kontakta Månstråle.  

Månstråle Dahlström 
manstrale@hammarviken.com
0723-41 59 80 

Månstråle