Help Ukraine in Gothenburg har flyttat in i LTG-huset!

För många fortsätter vardagen precis som vanligt, men för andra kommer livet aldrig att bli sig likt igen. För oss som fortfarande har våra trygga hem kvar är det en självklarhet att vi öppnar upp för de som precis tvingats komma till ett nytt land. 

Den gångna helgen tillbringade vi i vår fastighet vid Näckrosdammen, även kallad LTG-huset , för att städa och ställa iordning inför en ny vecka. Igår flyttade organisationen Help Ukraine in Gothenburg (HUG) in. Vår kollega Månstråle är utlånad från Hammarviken och Build Together tillsvidare för att hjälpa till och strukturera upp HUGs organisation. 

HUGs fokus just nu ligger främst på att vara en mottagande varm famn till de vuxna och många barn som kommer till Göteborg med omnejd. Tanken är att delar av LTG ska agera ett ”humanitärt vardagsrum”. 

Vi vill med detta passa på och rikta ett stort tack till alla privatpersoner som bidragit med så fina möbler, inredning, leksaker och mat. Ett stort stort tack också till Tibergs Möbler och Lundstrom Event. Ni alla har gjort det möjligt att på bara ett par dagar möblera upp hela våningsplanet, från tomma skrala kontorslokaler till någonting som faktiskt kan likna en någorlunda trygg punkt i en så annars osäker vardag. 

Ta hand om er, varandra och alla nya ansikten. 🧡

Tibergs MöblerDarsim, Månstråle, Mats och Christoffer tillsammans med Tibergs Möbler

Help Ukraine in Gothenburg på LTG

LTG-Huset

Månstråle & Jona HUG's initiativtagare Katya Help Ukraine in Gothenburg
Bild 1: Månstråle & Jona | Bild 2: HUG’s initiativtagare Katya | Bild 3: Volontärer