Här byggs lägenheterna till Nyhemsgatan

Bakgrund: Precis innan sommaren gick Hammarviken Fastigheter in och finansierade bostadsprojektet ”Bo i Backadalen”. Tillsammans med Hällingsjö Hus kommer vi att bygga ett villakvarter bestående av 8 stycken parhus med totalt 16 lägenheter. Området Backadalen kommer närmast att kunna beskrivas som ”en lugn Bullerbygata”, men med moderna och maffiga bostadsrätter. Lägenheterna på entréplan består av antingen tvåor eller treor med tillhörande fin uteplats. Lägenheterna på övervåningen kan vara allt mellan 5–7 rum och kök och med etage.

I onsdags var Louise på besök i fabriken hos Hällingsjö Hus och såg väggblocken till lägenheterna på Nyhemsgatan växa fram. Det går undan i byggprocessen och redan v.49 planerar man att montera första planet på plats. Hällingsjö Hus producerar väggelement i sin egen fabrik där handspikning av fasad och noggrannhet i alla detaljer är en självklarhet. De bygger med en öppen och flexibel produktion, där mänskliga händer och ögon bygger och kvalitetsgranskar.

På bilden nedan syns ett av väggblocken redo för leverans. Banden som omfamnar väggblocket är en lösning Hällingsjö Hus tagit fram för att säkra blocket på väggstället och för att förenkla, samt skapa en säker arbetsplats för montörerna. Väggblocken kan stå lugnt och tryggt på marken för att sedan lyftas i de förlängda lyftbanden.

Det finns fortfarande en lägenhet till salu.

hällingsjöhus

hällingsjöhus

Hällingsjö Hus

Hällingsjö Hus