Hammarviken Fastigheter

 

Hammarviken Fastigheter förvärvar, förädlar och förvaltar fastigheter inom Göteborgsregionen. Bolaget är inriktat på kommersiella lokaler i ett gott geografiskt läge samt projektutveckling av bostäder.

Vill du sälja din fastighet?

Värdera din fastighet och fä en prisuppskattning här:

Vår köpprocess är i 4 steg:

  • Steg 1: Kostnadsfri & förutsättningslös onlinevärdering av din fastighet.
  • Steg 2: Dokumentuppladdning.
  • Steg 3: Visning & möte.
  • Steg 4: Köpbeslut & avtalssignering.
Grundat
Antal m² ca:
Fastighetsvärde i MSEK

Hammarviken Fastigheter är alltid öppna för att undersöka intressanta förvärvsförslag och tack vare ett starkt eget kapital så kan vi genomföra snabba affärer.

Hammarviken Företagsutveckling AB har investerat i dotterbolaget, Hammarviken Fastigheter AB sedan slutet på 90-talet. Under åren har Hammarviken Fastigheter köpt och sålt, beroende på vilken fas koncernen har befunnit sig i.

Vi tar gärna emot förslag och erbjudanden på intressanta fastigheter. Tveka inte att ta kontakt.

>

Göteborg | Lennart Torstenssonsgatan 6-8

Den här paradfastigheten ligger i Lorensbergs Villastad och bebyggdes ursprungligen år 1917 på ritningar av arkitekt Karl M Bengtsson. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Renströmsparken och Näckrosdammen. Den totala tomtarean uppgår till hela 3 006 m2. Fastigheten förvärvades år 2021 av Wallenstam och nyttjas idag som vårt huvudkontor tillsammans med vårt helägda dotterbolag Yuncture.


Högsbo | Norra Långebergsgatan 6

Den här fastigheten ligger i Högsbo industriområde i nära förbindelse till Söderleden. Ett område med mycket stor framtidspotential. Huset är drygt 4000 m² och används bland annat som huvudkontor åt Ramirent och butik till TH Petersson.


Högsbo | August Barks Gata 5

Byggnaden har en yta på 1400 m² med en stor inhägnad gårdsplan. Fastigheten är taktiskt placerad invid Söderleden med bra kommunikation samt exponeringsläge. Hyresgästerna är Mechab och Rexel.


Marieholm | Lilla Marieholmsgatan 7-9

Fastigheten är belägen i Marieholms industriområde vid passagen in till Göteborg. Avståndet till centrum är ca 3 km. Byggnaden har en yta på drygt 6000 m² med bra exponeringsläge mot Marieholmsleden. Hyresgäster är Trafikverket, Inomec AB, SafetyRespect och Rexel.


Åbro | Kongegårdsgatan 1

Vår fastighet i Åbro, Mölndal, är en annorlunda byggnad som är granne med Åby stallar och omges av fin natur, men ligger samtidigt nära Söderleden. Byggnaden har stora fönster och en yta på knappt 1000 m². Hyresgäst är Zäta Motor/Yamaha Center.


Eklanda Sisjön | Jolengatan 21 A

Ytterligare en fastighet i Mölndal, strategiskt vid Söderleden. Byggnaden är på 1700 m² och har en fin arkitektur med höga fönster och stora ytor. Fastigheten är huvudkontor för GPBM Industy och hyresgäst är ByggHemma.


Eklanda Sisjön | Jolengatan 21 B

Grannfastigheten till Hammarvikens kontor kom i våra ägor under 2017. Byggnaden är 1710 m² varav 1100 m² agerar utställningsyta åt hyresgästen Konradssons Kakel.

Mölndal | Kråketorpsgatan 14

Fastigheten på ligger längs med E20:an i södergående riktning. Byggnaden är drygt 2000 m². I dagsläget hyr Hulthéns Service & Hydraulik AB en större del av fastigheten.

Härryda | Katrineforsliden 25

Vår fastighet i Härryda består av produktionshallar där hyresgästen Hällingsjö Hus producerar sina hus. Fastigheten omfattar två huskroppar där den senaste utbyggnaden invigdes 2018. Ytan uppgår till 3500 m².

Härryda | Katrineforsliden 27

Denna fastighet hyrs av vårt dotterbolag Hällingsjö Träkonstruktioner. Fastighetens yta uppgår till 1 100 m² och består av produktion, kontor och omklädningsrum. Den totala gårdsytan är på 17 000 m² varav ca. 1 500m² omfattar skärmtak för lagring av gods.

Mölnlycke | Processvägen 5

Denna fastighet erbjuder ett bra läge i det attraktiva området Mölndals Företagspark. Byggnaden är ca. 1050 m² och innefattar fräscha och generösa kontorslokaler, konferensrum och sociala ytor. Personalparkering i direkt anslutning till fastigheten varav 10 av dem är laddplatser.

Karlstad | Blekegatan 2A

Byggnaden i Karlstad färdigställdes 2015. Fastigheten består av kontor, kundmottagning samt maskinpark åt hyresgästerna Ramirent. Fastighetens yta uppgår till 2400 m².

 Knivsta | Mejselgatan 38

Detta är en staketomgärdad industritomt på ca 12 000 m². Befintlig hyresgäst är Uperio.

Hammarviken Fastigheter AB

Jolengatan 21 A, 431 49 Mölndal

Kontakta rätt person