Hammarvikendagen

Under 2016 bestämde sig Hammarviken för att satsa mer på kommunikation och marknadsföring. Josefin började som kommunikationsansvarig i oktober och sedan dess har vi lagt en hel del arbete på vårt yttre. Och i takt med att vi bestämde oss för att börja synas mer så började vi därför att spåna på ett evenemang som skulle kunna knyta oss ännu närmare våra kontakter. Men också för att våra kontakter skulle kunna få en relation även med varandra. Detta mynnade till slut ut i det som vi kallar Hammarvikendagen.

I torsdags var det premiär – den första Hammarvikendagen någonsin. Och det blev minst sagt ett lyckat event. Under två timmar hade utvalda personer bjudits in till att lyssna på spännande föredrag av Lena Apler och Peter Hjörne på Gamla Ullevi. Eftersom Lenas föredrag skulle komma att handla om startups tog vi tillfället i akt att dra en kortare presentation av vårt nya företag Yuncture. Ett inkubatorprogram som vill agera knutpunkten mellan unga entreprenörer och näringslivet.

Lenas föredrag handlade om en startupinvesterares strategi. Det blev intensiva men minst sagt intressanta 40 minuter där Lena berättade om sin bakgrund, att våga ändra riktning i karriären, ”skrytbilder” (som hon själv kallade det) på Collector Banks siffror – och självklart historien till hur det kommer sig att Lena alltid äter ett äpple på morgonen innan hon ens klivit upp ur sängen.

Peter Hjörne med sina snart 40 år på Göteborgs-Posten pratade om kommunikation i förändring. Och förändringens vindar har ju onekligen blåst över GP och på senare år Stampen Media Group. I ungefär 50 minuter fick han samtliga i lokalen att skratta till sina gamla anekdoter, speciellt den om hans gamla farmor som satt och sov under ett styrelsemöte. Även om det mesta i Peters föredrag fick gästerna att dra på smilbanden så kunde han snabbt växla över till allvarligare ämnen, så som Stampens rekonstruktion. En härlig och viktig kombo helt enkelt.

Vi vill självklart tacka alla som kom och hoppas att ni tyckte att det var en inspirerande eftermiddag. Och naturligtvis ett stort tack till Lena Apler och Peter Hjörne. Till er som inte hade möjlighet att närvara vill vi uppmana att hålla utkik efter kommande Hammarvikendagar. För det kommer definitivt att bli fler.