Hammarviken presenterar Yuncture

Sedan Hammarvikens grundande i början av 2000-talet har våra bolagsinnehav vuxit och kompetensen har breddats. Vi investerar i mindre och medelstora bolag där ambitionen är att få dessa företag att växa. Därför lanserar vi nu Yuncture, ett inkubatorprogram som kommer att bli knutpunkten mellan unga talanger och näringslivet.

Tanken på Yuncture började i huvudet hos två medarbetare på Hammarviken, Elsa och Christoffer. De tyckte att det var dags att skapa en tydligare koppling mellan unga startups och Göteborgs näringsliv.

Göteborg är fullt av unga, drivna personer och bolag som har mycket att ge, både i den nationella och internationella konkurrensen. Yuncture finns för att samla och bättre ta tillvara på dessa talanger. Målet är att vara en naturlig kontakt mellan unga bolag och Göteborgs näringsliv för att utveckla det driv och nytänk som finns här.

”Det saknas idag en tydlig aktör och det gapet vill vi fylla. Vi är övertygade om att vi kan bidra på många sätt med kompetens och inspiration.” säger Elsa Strandberg och Christoffer Rydhede, Yuncture.

I Yunctures program får unga entreprenörer med affärsidéer eller nystartade bolag löpande rådgivning av en utvald investeringskommitté. Kommittén består av kompetenta personer som vet hur man bygger och utvecklar bolag. Inkubatorprogrammet löper över 6 månader och Yuncture tar sig an 4–5 bolag åt gången.

Läs mer om Yuncture här.