Hammarviken förvärvar anläggningsföretaget BESAB

I veckan blev det klart att företagsgruppen Hammarviken går in som majoritetsägare i det väletablerade anläggningsföretaget BESAB.

BESAB är ett av Sveriges ledande bolag inom berg-, betong- och grundarbeten. Med mångårig erfarenhet inom avancerade arbeten har bolaget blivit en välkänd specialist inom sin bransch och tillsammans med Hammarviken siktar man nu på att bli en mer heltäckande leverantör av tjänster inom berg, betong och grund. Det Göteborgsbaserade BESAB grundades 1956 och har sedan dess varit ett självständigt, oberoende och familj-/personalägt bolag. De har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige men också i mindre omfattning i grannländerna. Bolaget omsätter ca 500 mkr och har närmare 180 anställda.

Hammarviken utökar i samband med förvärvet sin verksamhet inom bygg- och anläggningsbranschen. Inom detta affärsområde ingår sedan tidigare SafetyRespect (fallskydd), Uperio Kran (byggkranar) och Hällingsjö Hus (småhustillverkning).

Hammarviken förvärvar anläggningsföretaget BESAB

 

”BESAB är ett fantastiskt fint bolag med en intressant position och spännande nisch. Vi har följt BESAB i många år och har på senare tid lärt känna företaget ordentligt. Hammarviken och BESAB passar bra tillsammans med lika syn på värdegrunder och delat intresse kring innovation och affärsutveckling. Hammarviken kommer tillsammans med tidigare ägare och ledning i BESAB, att fortsätta utveckla bolaget i kompanjonskap.” Sofia Regestad, VD för Hammarviken Företagsutveckling AB.

”Genom att tillföra en industriell långsiktig huvudägare som Hammarviken möjliggör detta en ökad utvecklingstakt av vår verksamhet samtidigt som vi påskyndar generationsväxlingen och bibehåller ledningens aktiva ägande. BESAB har 65 års erfarenhet som specialister inom berg, betong och grund. Att tillsammans med Hammarviken och vår fantastiska personal förädla BESAB ytterligare kommer innebära många fördelar för våra kunder och anställda.” säger Christian Kleen, VD BESAB.

 

För mer info, vänligen kontakta

Sofia Regestad, VD Hammarviken
sofia@hammarviken.com
0760-06 02 06

Christian Kleen, VD BESAB
christian.kleen@besab.se
0729-69 09 59